Door Masite Hanedan-Ersoy op 12 oktober 2016

Heerenveense kunstgrasvelden en rubbergranulaat

Op woensdag 5 oktober j.l. werd er een TV documentaire van Zembla uitgezonden over de zogenaamde rubbergranulaat korrels op vrijwel alle kunstgrasvelden in Nederland. De conclusie van de makers was dat er eigenlijk geen deugdelijk onderzoek naar de veiligheid van deze korrels bestaat.

Naar aanleiding van deze conclusie heeft raadslid Ali Ouahim namens de PvdA op de raadsvergadering van maandag 10 oktober het college gevraagd of er in de gemeente Heerenveen ook sprake is van kunstgrasvelden die deze rubberkorrels bevatten en zo ja of hieraan ook veiligheidsrisico’s zijn verbonden zijn, daarbij ook aandacht vragend voor alternatieven op rubber zoals kurk.

Wethouder Zoetendal gaf namens het college aan de zorgen te begrijpen en dat op dit moment het advies van de RIVM in principe leidend is, welke aangeeft dat op basis van de bestudeerde informatie niet verwacht wordt dat de toepassing van rubbergranulaat op kunstgras zal leiden tot risico’s voor de gezondheid. Er is vooralsnog geen reden om te stoppen met sporten op deze velden. Het college wil een nog lopend onderzoek van het RIVM afwachten alvorens de mogelijke alternatieven op rubbergranulaat te onderzoeken.

Masite Hanedan-Ersoy

Masite Hanedan-Ersoy

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Mijn naam is Masite Hanedan-Ersoy. Ik ben 38 jaar en woon in Heerenveen met mijn man en onze kinderen. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als medewerker Inwoners van de gemeente De Fryske Marren. Waarom ben je de politiek ingegaan en waarom zet

Meer over Masite Hanedan-Ersoy