21 mei 2019

Duurzaamheidsprogramma 2019-2022: blij met samen duurzaam worden in Heerenveen

De gemeenteraad van Heerenveen heeft maandagavond het Duurzaamheidsprogramma 2019-2022 in de raadsvergadering vastgesteld. Vooruitlopend hierop ging de fractie van PvdA Heerenveen op zaterdag 18 mei de straat op om met het winkelende publiek over dit thema in gesprek te gaan. Als dank werden de voorbijgangers daarna verrast met een plantje Onder het motto ‘tegel eruit, plantje erin!’. De ondervraagden bleken opvallend vaak bewust te zijn van duurzaamheid en hadden hier goede ideeën over. De gemeente wil samen met Heerenveense inwoners werken aan een duurzame gemeente. PvdA Heerenveen is blij dat de gemeente ideeën en initiatieven van inwoners meer gaat ondersteunen en stimuleren, want de mensen willen wel.

De ambitie is ‘Heerenveen klimaatneutraal in 2050’ en daar moeten we nu al mee beginnen, want de tijd dringt. De komende anderhalf jaar worden al veel projecten en acties gestart en daar wordt veel geld ingestoken. Het is daarom belangrijk dat er in deze projecten aandacht is voor de sociale aspecten van duurzaamheid. Iedereen moet mee kunnen doen. PvdA Heerenveen zal hier scherp op zijn en hier regelmatig over in gesprek gaan met inwoners.

Afgelopen zaterdag gingen de raadsleden van PvdA Heerenveen de straat op om met inwoners in gesprek te gaan over duurzaamheid

Waar ben je naar op zoek?