11 mei 2015

Feestelijke start (H)eerlijk Heerenveen

Zeven Heerenveense ondernemers hebben op World Fairtradedag het certificaat Heerlijk Heerenveen ontvangen. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Wereldwinkel Heerenveen.

Wethouder Coby van der Laan ondertekende eind oktober 2014 het streven van de gemeente Heerenveen om de titel ‘Fairtrade Gemeente’ te behalen. Sindsdien is er een werkgroep actief waar enthousiaste ondernemers en vrijwilligers druk aan het werk zijn om deze eervolle titel in samenwerking met de gemeente te behalen.

Coby van der Laan: “We zijn trots op deze ontwikkeling: eigen kracht, vanuit de samenleving en verbinding. Fairtrade betekent dat voor producten, die verkocht of gebruikt worden, een eerlijke prijs is betaald. Hierbij gaat het zowel om producten uit de eigen streek als van ver weg.” Jammer genoeg is fairtrade nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Daarom start de campagne (H)eerlijk Heerenveen met als doel: zoveel mogelijk bedrijven en organisaties te stimuleren om fairtrade te worden. Want zoals in de sport Fair Play vanzelfsprekend moet zijn moet Fairtrade dat ook worden voor bedrijven, ondernemers en consumenten.Provincie Fryslân wil de eerste Fairtrade Provincie worden en stimuleert gemeenten door ondersteuning.

(Bron: Gemeente Heerenveen, Ondernemerskring Heerenveen. Foto: Max van Gelder)