Door Oeds Westerhof op 8 oktober 2015

Huisvesting basisscholen De Akkers

In de raadsvergadering van 5 oktober jl. heeft de gemeenteraad de krediet beschikbaar gesteld voor de nieuwe Multifunctionele Buurtschool in de Akkers te Heerenveen.

Als fractie van de PvdA zijn we erg blij dat de financiën beschikbaar zijn en dat er nieuwbouw gepleegd wordt voor de multifunctionele buurtschool De Akkers. Het gaat om de scholen CBS De Akker en de fusieschool OBS De Commanderije/Letterbeam.

We praten als raad al een aantal jaren over deze nieuwe school. Vooral De Commanderije heeft jarenlang in een slecht gebouw moeten werken. En daar komt met deze nieuwbouw gelukkig een einde aan.

Door deze nieuwbouw zijn de Commanderije en De Letterbeam tijdelijk gehuisvest op de Greiden. Elke dag gaan ze met de bus heen en weer. CBS De Akker kan op de huidige school op De Akkers blijven zitten.

De planning voor de opening van de nieuwe school is maart 2017. Als PvdA fractie hopen we dat dit haalbaar is en de wijk De Akkers kan pronken met een hele mooie buurtschool.

Oeds Westerhof

Oeds Westerhof

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Mijn naam is Oeds Westerhof, ik woon in het mooie dorp Oranjewoud. Sinds kort alleen, want mijn zoon en dochter studeren, maar gelukkig is mijn vriendin Sylvia ook regelmatig hier. In het dagelijks leven leid ik projecten en organisaties op het gebied van cultuur,

Meer over Oeds Westerhof