Door Oeds Westerhof op 26 maart 2016

PvdA bezoekt AZC Drachten

Donderdagmiddag 24 maart jl. heeft een aantal raadsleden van onze gemeente het AZC in Drachten bezocht. Voor de PvdA waren Elly Bijlsma, Jurjen Meijer, Ali Ouahim en Betty van der Ven aanwezig.

Locatiemanager Miranda Bakker gaf uitleg over allerlei zaken rond het AZC en de bewoners. De raadsleden werden rondgeleid over het terrein en konden bij twee gezinnen even binnen kijken. Vorig jaar hebben ook een aantal raadsleden bij de crisisopvang in de BlauwWithal in Heerenveen geholpen.

Op 30 november 2015 heeft de raad ingestemd met een AZC in Heerenveen. Het AZC komt op de hoek KR Poststraat en de Weinmakker en zal aan ongeveer 600 vluchtelingen plaats bieden. Dinsdag 29 maart a.s. is in het Abe Lenstrastadion een informatieavond over de voortgang en inrichting van de bouw van het toekomstige AZC.

Oeds Westerhof

Oeds Westerhof

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Mijn naam is Oeds Westerhof, ik woon in het mooie dorp Oranjewoud. Sinds kort alleen, want mijn zoon en dochter studeren, maar gelukkig is mijn vriendin Sylvia ook regelmatig hier. In het dagelijks leven leid ik projecten en organisaties op het gebied van cultuur,

Meer over Oeds Westerhof