Door op 7 januari 2015

PvdA wil opheldering over café It Houtsje

De PvdA wil uitleg van het college van B&W over de vergunningprocedure rond het jubileumfeest van het café It Houtsje in Heerenveen. Dit feest zou worden gegeven ter ere van het 25-jarig bestaan van het schaatscafé.

Door de lange behandelduur en de eisen die aan het draaiboek werden gesteld, heeft Tom Mulder, de eigenaar van It Houtsje het feest noodgedwongen moeten afblazen.

De vergunning is in augustus 2014 aangevraagd, maar pas eind november 2014 werd duidelijk dat er nog veel extra eisen aan het draaiboek werden gesteld. Hierdoor verliepen opties op de boekingen met artiesten. Daarnaast moest in het draaiboek uitgegaan worden van een veel groter aantal bezoekers dan fysiek mogelijk is.

De PvdA wil weten welke vergunningen er nodig waren en hoe het proces is verlopen. “Het lijkt erop dat het wel erg lang duurt voordat men hoort dat een aanvraag voor een vergunning niet goed is”, aldus PvdA raadslid Frank Roosenburg die aangeeft het jammer te vinden dat hierdoor het jubileumfeest van de schaatstempel inmiddels is afgeblazen.

UPDATE: Na tussenkomst van burgemeester Tjeerd van der Zwan zijn de problemen opgelost. Dit betekent dat het jubileumfeest op 6 juni 2015 toch doorgaat. De PvdA fractie is daar blij mee.