Door Betty van der Ven op 22 april 2016

Start nieuwbouw school in De Akkers

Vrijdag 22 april jl was een grote dag in de wijk De Akkers. Na vele jaren was het eindelijk zover: een nieuwe school op dezelfde plek waar de o.b.s. De Commanderije stond. In deze school komt nu de fusieschool obs De Commanderije/Letterbeam en cbs De Akker.

Ook Kinderopvang Kinderwoud krijgt een plek in dit gebouw. Evenals het wijkplatform De Akkers. Wethouder Hans Broekhuizen onthulde met een viertal kinderen het bouwbord. De kinderen, van de beide scholen, wijkplatform en Kinderwoud hadden bouwstenen gemaakt van dozen en deze mooi versierd. Hier werd alvast een klein muurtje gemaakt.

De leerlingen van het openbaar en bijzonder onderwijs gingen aansluitend hand in hand de contouren van het gebouw uitbeelden. De brandweer van Heerenveen maakte het mogelijk om dit feestelijke gebeuren van bovenaf te fotograferen door aanwezig te zijn met een hoogwerker.
Een mooie officiële start van de bouw van de nieuwe school. En over ruim een jaar zal er weer een mooie school herrijzen aan de Sallandlaan. Een grote aanwinst voor de wijk De Akkers en de PvdA fractie is er dan ook erg blij mee dat nu eindelijk met de bouw is begonnen.

Betty van der Ven

Betty van der Ven

Betty van der Ven Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Mijn naam is Betty van der Ven, ik woon in Heerenveen, ben getrouwd met Tonny en heb 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Ik ben al een aantal jaren gepensioneerd maar in mijn werkzame leven was ik directiesecretaresse. Waarom ben je

Meer over Betty van der Ven