9 maart 2016

Startschot Buitensportpark

Maandag 7 maart werd het startschot gegeven voor het aanleggen van het buitensportpark bij Sportstad Heerenveen.

Wethouder Jelle Zoetendal en directeur van Sportstad Fedde Pronk heetten de genodigden en belangstellenden in het sportcafe welkom.

Een bijzonder welkom aan de buurtgenoten, die ook van de partij waren. Allebei zijn blij met deze uitbreiding van Sportstad.

Het buitensportpark biedt ruimte voor de Fryske sport fierljeppen. Daarnaast komt de eerste indoor skeelerpiste van Nederland. Skeeleren/inline skaten is een grote wereldsport die o.a. door schaatsidool Michel Mulder wordt beoefend.

Ook is het de bedoeling dat er beachvelden gerealiseerd worden. De beachvelden zijn in de toekomst de gehele zomer toegankelijk. Er is en duidelijke trend in de sportwereld te “sporten “in het zand.

Tot slot komt er een urbansportpark. Dit park geeft volop kansen voor de sportieve jeugd zoals skaten, freerunning en outdoor fitness.

Het startschot, op het toekomstige buitenspotpark, werd gedaan door schaatser Michel Mulder waarna 2 meisjes een rondje schaatsten op skeelers. Het is in ieder geval een spectaculaire sport! En weer een fantastisch aanwinst voor Heerenveen, stad van sport!