Door Betty van der Ven op 26 september 2016

Werkbezoek PvdA Fryslân aan Sportstad

Vrijdag 23 september jl. heeft de PvdA Statenfractie en het gewest bestuur van de PvdA een bezoek gebracht aan Heerenveen. Het bestuur en fractie van de PvdA Heerenveen had een mooi programma gemaakt in en rondom Sportstad.

Na een heerlijke lunch nam Rinse Bleeker directeur van Sportstad ons mee naar het nieuwe Sportstad Buiten. Sportstad Buiten is sinds 1 september jl. officieel geopend. Naast buiten sporten, sporten in het zand, freerunning, skaten is in Heerenveen het eerste inline skatecentrum van Nederland gerealiseerd. Iets om trots op te zijn. Ook hebben de PvdA’ers nog even een kijkje genomen in ons prachtige Turncentrum waar op dat moment druk werd geoefend!

Daarna nam Frank van Hout, lid van het college van bestuur van het Friesland College ons mee. Samen met een paar collega’s vertelde hij ons over het nieuwe leren. Er zijn met veel bedrijven in Heerenveen contracten afgesloten waar de leerlingen hun praktijk doen en tegelijk ook naar school gaan. Wethouder Coby van der Laan, zelf docent geweest aan het Friesland College, merkte dan ook terecht op dat op den duur er geen scholen meer nodig zijn. De leerlingen krijgen op deze manier een veel betere aansluiting bij de werkvloer en daar is het tenslotte om begonnen.

Al met al een mooi en nuttig werkbezoek.

Betty van der Ven

Betty van der Ven

Betty van der Ven Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Mijn naam is Betty van der Ven, ik woon in Heerenveen, ben getrouwd met Tonny en heb 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Ik ben al een aantal jaren gepensioneerd maar in mijn werkzame leven was ik directiesecretaresse. Waarom ben je

Meer over Betty van der Ven