Door Oeds Westerhof op 29 november 2016

Zorgverzekeringen voor minima

De gemeenteraad van Heerenveen is maandag 28 november akkoord gegaan met een zorgverzekering voor bijstandsgerechtigden en minima tot 120%. Als laatste gemeente in Fryslân sluiten wij met de gemeente Ameland weer aan bij de AV Frieso. Hier heeft menige inwoner van onze gemeente naar uitgekeken.

Voor toch ook vaak kwetsbare groepen in de samenleving moet er in ieder geval een goede zorgverzekering zijn aldus raadslid Betty van der Ven. Het kan en mag niet voorkomen dat bij deze groep  nog vaak zorgmijding voorkomt omdat ze geen goede zorgverzekering hebben.
De gezondheid staat bovenal en de bijstandsgerechtigden en minima hebben recht op een goede zorgverzekering. 

Het voorstel wat met een amendement van de PvdA en de meeste andere partijen is aangenomen ziet er nu zo uit. De doelgroep bijstandsgerechtigden en minima tot 120% kunnen kiezen uit twee opties. Wie kiest voor de AV Frieso krijgt per maand een bedrag van 23,50 euro retour en wie zijn eigen verzekering wil houden krijgt per jaar een bedrag van 120 euro terug.

In de loop van 2017 wordt alles geëvalueerd en kunnen we meteen zien hoe veel inwoners van onze gemeente we hebben bereikt.
Als PvdA blijven we ons hiervoor inzetten en we zijn dan ook erg blij met bovenstaand resultaat.

Oeds Westerhof

Oeds Westerhof

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Mijn naam is Oeds Westerhof, ik woon in het mooie dorp Oranjewoud. Sinds kort alleen, want mijn zoon en dochter studeren, maar gelukkig is mijn vriendin Sylvia ook regelmatig hier. In het dagelijks leven leid ik projecten en organisaties op het gebied van cultuur,

Meer over Oeds Westerhof

Waar ben je naar op zoek?