‘Blijven opkomen voor alle mensen’

Door Wanda Ottens op 10 juni 2024

Fractievoorzitter Wanda Ottens:

‘Blijven opkomen voor alle mensen’

Door waarden gedreven politiek. Daarmee bouwen we aan de toekomst. Dat geldt op Europees, landelijk, regionaal en ook op lokaal niveau zoals in onze gemeenteraad. Het is belangrijk in deze tijd dat we de sociaal-democratische waarden blijven toetsen: Voor wie doen we het, vanuit welke gedachte werken wij, wat zegt ons verkiezingsprogramma en hoe zorgen wij voor meer verbinding en bestaanszekerheid?

Nu we fors moeten bezuinigingen zijn deze vragen extra belangrijk en bespreken we dit ook in de fractie met elkaar. We werken met memo’s die deze vragen beantwoorden. Soms kun je niet anders dan bezuinigen maar dan willen we wel een goed alternatief bieden dat leidt tot meer bestaanszekerheid, betrouwbaarheid van de overheid en verbinding met de samenleving.

Geen gemakkelijke bezuinigingen

De komende jaren zullen we in Heerenveen geen makkelijke bezuinigingen moeten doorvoeren. Het is nu nog onzeker wat het kabinet gaat doen, maar het laat kwetsbare mensen in de steek en het akkoord zorgt voor meer polarisatie in de samenleving.

Ondertussen krijgt de gemeente minder geld om de inwoners te helpen. Het is aan ons om een tegengeluid te geven op lokaal niveau en vanuit onze waarden te blijven opkomen voor alle mensen, creatieve ideeën te bedenken, vooral te blijven verbinden en positief te blijven.

De Partij van de Arbeid is opgericht als een brede volkspartij. Wij doen in de fractie ons best om te blijven luisteren naar mensen en mensen te betrekken bij de keuzes en te kijken wat wel kan.

U bent van harte welkom om eens een raadsvergadering bij te wonen of met ons in gesprek te gaan.

Wanda Ottens

Wanda Ottens

Wanda Ottens Is fractievoorzitter en te bereiken via mail: [email protected]

Meer over Wanda Ottens