PvdA Heerenveen blij met akkoord en beëdiging van twee PvdA wethouders

1 juli 2022

De Heerenveense PvdA-fractie is blij met het nieuwe hoofdlijnenakkoord, dat samen met de VVD, het CDA en GroenLinks tot stand is gekomen.

“Een oud verhaal in een nieuwe taal. Ons verkiezingsprogramma was hiervoor leidend.. Bij de verdere uitwerking van dit hoofdlijnenakkoord dat later zal volgen, laten wij ons leiden door onze waarden. Sociaal en progressief.” Aldus fractievoorzitter Wanda Ottens.

De fractie is trots op dit sociale, duurzame en progressieve akkoord, die recht doet aan de verkiezingsuitslag met veel ambities en plannen waarvoor vijf wethouders klaar staan om deze te verwezenlijken, om zo ook de grote opgaven waarvoor we komen te staan aan te kunnen en goed te kunnen besturen.

Twee van de vijf wethouders zijn van de PvdA, waaronder lijsttrekker Jelle Zoetendal en nieuwkomer Sybrig Sytsma. Sybrig heeft vier jaar in de fractie gewerkt en kijkt enorm uit naar her wethouderschap: “Ik zal mijn uiterste best doen om deze geweldige uitdaging tot een succes te maken, door steeds te kijken waar we als gemeente het verschil kunnen maken en oog te houden voor de menselijke maat.”


Wethouders
Sybrig Sytsma en Jelle Zoetendal


Raadsleden PvdA Heerenveen