PvdA Heerenveen is hoopvol

Door Jan Julius Buwalda op 30 november 2022

De Heerenveense PvdA-fractie is positief gestemd door de woorden van sportminister Helder, dat ze er alles aan doet om IJsstadion Thialf in Heerenveen open te houden. “Alleen al voor alle schaatsers die dagelijks naar het ijsstadion komen om te trainen en om hun rondjes te maken” aldus PvdA-raadslid Jan Julius Buwalda.

De aandeelhouders, provincie Fryslân en gemeente Heerenveen, hebben al in een eerder stadium een structurele bijdrage toegezegd voor de exploitatie van Thialf. Nu wordt de schaatsbaan opnieuw bedreigd door de verdubbeling van de energiekosten. Helaas kan minister Helder nog geen harde toezeggingen aan Thialf doen. Ze gaf ook aan dat ze al maanden bezig is met schaatsbaan in Heerenveen en vindt dat deze baan zeer belangrijk is voor de Nederlandse schaatssport en de internationale competitie.

“Hoopgevend voor Thialf dat het belang en de urgentie wordt gezien door de minister. “In deze hal wordt de basis gelegd voor zoveel (olympisch) schaatssucces”, zegt PvdA-fractievoorzitter Wanda Otttens. “Thialf is zowel sociaal, economisch als sportief van betekenis voor de gemeente Heerenveen, voor Friesland én voor Nederland” vult Buwalda aan. De PvdA Heerenveen roept de fracties in de Tweede Kamer op om de plannen van de minister te steunen. De tijd dringt voor Thialf.

Jan Julius Buwalda

Jan Julius Buwalda

Jan Julius Buwalda Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Mijn naam is Jan Julius Buwalda, ik ben 40 jaar, heb 5 prachtige oomzeggers en woon samen met mijn vriend Jasper in Heerenveen-Noord. In het dagelijks leven ben ik verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en organisatie van het domein gezondheid &

Meer over Jan Julius Buwalda