12 december 2021

PvdA Heerenveen stelt lijst vast: hoogste nieuwkomers uit de dorpen buiten Heerenveen

PvdA Heerenveen heeft op 11 december unaniem de lijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in Heerenveen in maart 2022.
Huidig wethouder Jelle Zoetendal, werd door de leden bij acclamatie verkozen als lijsttrekker.

Er is gekozen voor vertrouwde gezichten en vernieuwing, door ook mensen uit de dorpen buiten Heerenveen hoog op de lijst te plaatsen .
Jelle Zoetendal: “Wij willen als PvdA de hele gemeente vertegenwoordigen, daarom is het belangrijk dat de dorpen buiten Heerenveen ook goed vertegenwoordigd zijn op onze lijst”.

Zo staan op nummer 2 en 3 twee vertrouwde vrouwen uit Heerenveen: huidige fractievoorzitter Wanda Ottens en Sybrig Sytsma. Een ervaren en bevlogen politiek duo, die de fractie leidt en continuïteit biedt aan de toekomst van de PvdA fractie.
Daarna staan de nieuwkomers hoog op de lijst.

Oeds Westerhof (4) uit Oranjewoud kennen we als directeur van Culturele Hoofdstad 2018.
Masite Ersoy (5) staat midden in de samenleving en brengt nieuwe verbinding. Jan Elsinga (6) uit Jubbega kennen we van zijn inzet bij de FNV en van zijn grote inzet voor sportverenigingen in Jubbega.

Jan Julius Buwalda (7) is een bekende volksvertegenwoordiger op de lijst, die zich in de huidige fractie inzet voor sport, jongeren en het sociaal domein.
Froukje Pool (8) kennen we ook uit het verenigingsleven en zet zich als voorzitter in voor onder andere de Redheads.
Uit Akkrum komt Gerrit van der Wal (9) die zich in de huidige fractie heeft bewezen als specialist ruimtelijke ordening van de fractie.

De lijst wordt verder aangevuld met nieuwe en vertrouwde gezichten, waarmee de PvdA in Heerenveen diversiteit en afwisseling laat zien in haar lijst.
Lijsttrekker Jelle Zoetendal: “Ik ben blij met de lijst die zich kenmerkt door diversiteit en door waarden gedreven mensen, die midden in de samenleving staan.
Zo is het een sterke lijst geworden voor iedereen”.