Tweede Kamerlid Julian Bushoff op bezoek in Heerenveen

27 oktober 2023

Vanmiddag ontving de PvdA Fryslân en Grien Links Fryslân, Tweede Kamerlid Julian Bushoff (woordvoerder zorg voor de PvdA) in Heerenveen, om met Dokterszorg Heerenveen en een delegatie van het UMCG in gesprek te gaan.
Onze vraag aan hen is “Wat kan de politiek doen om het platteland in de toekomst te verzekeren van goede eerstelijns én specialistische zorg”.

** In het gesprek van PvdA Fryslân en Grien Links Fryslân met Dokterszorg Heerenveen vraagt zij de politiek ook te denken aan het reserveren van ruimte in nieuwe wijken van Heerenveen. “De huisartsen zijn er wel maar zien soms op tegen het opzetten van een eigen praktijk o.a. vanwege alle wet en regelgeving. Wij kunnen daar bij helpen”.

** “We moeten de komende jaren onze aandacht verplaatsen naar gezondheid i.p.v. zorg. Zorg zit aan het eind van de keten, gezondheid zit aan het begin en is iets van ons allemaal. Laten we daar de focus op leggen” aldus Jochen Mierau, directeur Lifeline en bestuurslid UMCG in het gesprek met o.a. Julian Bushoff, nr 8 op de lijst GL/PvdA.

“Een geslaagde pilot in de zorg vraagt om heldere financiering, zodat het provinciaal breed of landelijk door kan gaan”.
“Welzijn op recept’ in onze gemeente is daar zo’n voorbeeld van” aldus wethouder Sybrig Sietsma.
Statenlid Daan Olivier memoreert ook ‘Bloeizone Fryslân’.