Uitreiken Gouden exemplaar VOORUIT.

27 februari 2022

Het magazine Vooruit ging naar Lida Dijkstra, kinderboekenschrijver en Berneboeke-ambassadeur fan Fryslân. Lida woont al zestien jaar met veel plezier in De Knipe, en geniet van de natuur, maar bezoekt ook graag museum Belvédère of Museum Heerenveen.
Tot op heden heeft Lida bijna honderd kinderboeken geschreven, in het Fries en in het Nederlands. Naast prentenboeken en boeken voor beginnende lezers schrijft ze ook voor oudere jeugd. Bij die boeken laat ze zich graag inspireren door (kunst)geschiedenis, haar vroegere vakgebied.

Als Berneboeke-ambassadeur zet ze zich in om lees- en boekenplezier te verspreiden, in de breedste zin. Ze brengt daarvoor Friese kinderboeken en Fries lezen en spreken onder de aandacht van het publiek, en geeft de promotie van kinderboeken een herkenbaar gezicht.

Voor meer informatie: berneboekeambassadeur.frl.

Lida’s laatste jeugdboek Schaduw van Toet trekt veel aandacht vanwege de nominatie voor de prestigieuze Woutertje Pieterse Prijs én de plaatsing van het boek op de shortlist van de Boon, de grootste literatuurprijs van Vlaanderen.

U kunt nog tot 20 maart op Lida’s boek stemmen voor de publieksprijs van de Boon via Breng je stem uit op de Boon via (langzullenwelezen.be)

Heeft u het magazine al gelezen? Let op: enkele exemplaren zijn voorzien van een waardebon voor een gratis pakket Vlinderbloemenzaad. Zo laten we Heerenveen nog meer bloeien! Dus houd je brievenbus in de gaten en lees het magazine.

   

Ook Ali Sepet (kledingreparatie Modres) en Peter de Vries (centrummanager) ontvingen uit handen van “Gewoan Jelle” een Gouden exemplaar van het magazine VOORUIT.