Nieuwe school in Tjalleberd

Door Oeds Westerhof op 10 januari 2022

De PvdA fractie Heerenveen is ontzettend blij met de nieuwe samenwerkingsschool De Nijewier in Tjallberd.

Deze school is niet zomaar tot stand gekomen. Dit is een jarenlang proces geweest, waar de openbare basisschool De Nijewei en de christelijke basisschool Anjewier in 2016 een fusie zijn aangegaan. Dit is de eerste samenwerkingsschool van de gemeente Heerenveen.

Het schoolgebouw voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd.
Meer dan een jaar geleden is gestart met de bouw, naast de MFA Aengwirden in Tjalleberd.

Wethouder Jelle Zoetendal PvdA, die onderwijs in de portefeuille heeft is dan ook erg blij met deze nieuwe school. Hij verricht 10 januari 2022 de openingshandeling. Daarna kunnen alle leerlingen hun prachtige school betreden en elke dag les krijgen in een schoolgebouw met de nieuwste eisen van een energieneutraal schoolgebouw.

De PvdA fractie is dan ook erg trots dat er prachtige school in Tjalleberd tot stand is gekomen, waar kinderen uit Terband, Luinjeberd, Tjalleberd en Gersloot naar toe kunnen.

                                              

 

Oeds Westerhof

Oeds Westerhof

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Mijn naam is Oeds Westerhof, ik woon in het mooie dorp Oranjewoud. Sinds kort alleen, want mijn zoon en dochter studeren, maar gelukkig is mijn vriendin Sylvia ook regelmatig hier. In het dagelijks leven leid ik projecten en organisaties op het gebied van cultuur,

Meer over Oeds Westerhof