Door Oeds Westerhof op 9 mei 2020

Gemeente Heerenveen pakt eenzaamheid aan

Eenzaamheid is één van de grootste problemen in onze samenleving.
Ouderen voelen zich niet verbonden met de maatschappij, omdat zij geen rol van betekenis meer hebben. Maar ook jongeren kampen regelmatig met eenzaamheid. In de gemeente Heerenveen voelt 43 procent van de inwoners tussen de 19 en 65 jaar zich matig tot zeer eenzaam.
Bij jongeren is dit 34 procent.

De gemeente heeft met studenten van NHL Stenden, het sociaal domein, raadsleden en maatschappelijke organisaties een denktank opgezet.
Hieruit is gebleken dat de bewoners van het centrum van Heerenveen het eenzaamst zijn. Daarom heeft de gemeente Heerenveen een plan van aanpak gemaakt en is er besloten een speciale “aanjager” aan te stellen, die initiatieven en projecten die er al zijn te stroomlijnen.
Verder wordt er op scholen en door vrijwilligers-organisaties trainingen en voorlichting gegeven.

We blijven dit als Partij natuurlijk monitoren maar de PvdA fractie is hier heel erg blij met deze stappen. Dit was één van onze items in ons verkiezingsprogramma!

Oeds Westerhof

Oeds Westerhof

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Mijn naam is Oeds Westerhof, ik woon in het mooie dorp Oranjewoud. Sinds kort alleen, want mijn zoon en dochter studeren, maar gelukkig is mijn vriendin Sylvia ook regelmatig hier. In het dagelijks leven leid ik projecten en organisaties op het gebied van cultuur,

Meer over Oeds Westerhof