Door Betty van der Ven op 17 april 2016

Voedselbank krijgt nieuw onderkomen

Zaterdag 16 april jl heeft wethouder Jelle Zoetendal het nieuwe onderkomen van de voedselbank in Heerenveen geopend. Wethouder Zoetendal memoreerde dat je misschien niet echt blij moet zijn voor een heropening van de voedselbank, maar de faciliteiten moeten wel optimaal zijn.

De gemeente neemt voor vijf jaar de huur voor zijn rekening en een deel van de stookkosten. Op dit moment geeft de voedselbank per twee weken 230 pakketten uit voor ongeveer 500 inwoners. Ongeveer 50 vrijwilligers zijn hiermee belast.

Foppe de Haan, coach van sc Heerenveen die ook bij de opening aanwezig was, had grote waardering voor deze vrijwilligers. Hij sprak “It is stiengoed dat jimme dit dogge”.
Jeremiah St. Juste, voetballer bij de sc Heerenveen, verrichtte de opening door een bal door de met dozen opgestapelde deuropening te schieten.

De voedselbank in Heerenveen moest de “oude”locatie aan de Sieger van der Laanstraat verlaten i.v.m. een andere bestemming op die locatie.
De nieuwe locatie is aan de Schans in Heerenveen. Deze locatie voldoet aan alle eisen die vandaag de dag gelden voor het runnen van een afhaallocatie en inpakpunt.

Betty van der Ven

Betty van der Ven

Bij de portefeuille Samenlevingszaken horen de volgende onderwerpen: Armoede, Ouderen, Caparis, WMO, Jeugdzaken en Cultuur.

Meer over Betty van der Ven